..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a motorok készenléti fogyasztása évenként akár 60 000 Ft-ot is felemészhet egy elavult régi típus esetén?
Sok ismeretlen - gyakran kínai eredetű - motor kerül be az országba, és bár vadonat új termékek, sokszor rendkvül elavult konstrukciók. A mai korszerű motorok standby üzemmódban minimális energiát vesznek fel, amit tized Wattokban vagy még kisebb léptékben mérhető, míg a régi konstrukciók 6-10W-ot is felhasználanak gyakran, ami egy családi ház esetén éves szinten több 10.000 Ft költséget is jeletnthet...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 SoulHome

A A A

Ablaknyitó motorok

 • Motoros ablakok (WindowMaster)
  Motoros ablakok (WindowMaster)
 • Ablakmotor fa keretben is (WindowMaster)
  Ablakmotor fa keretben is (WindowMaster)
 • Láncmotor (Mingardi M92)
  Láncmotor (Mingardi M92)

 

katalogusarlistagarancia
szallitas
szereles
muszakireferenciawebaruhaz

 

 

 

 

Legyen szó nehezen elérhető tetőablakokról vagy kupolákról de akár hagyományos nyíló ablakokról is, van lehetőség - akár rejtetten is - a teljeskörű motoros mozgatásra, vezérlési rendszerbe kötve is, így akár szellőztető vagy füstelvezető rendszerek esetén is alkalmazhatóak.

 

Az ablaknyitó rendszerek - hasonlóan a redőnyök motorosításához - ma már nem pusztán komfort növelő tényezőként szerepelnek az építészeti megoldások között hanem épület-üzemeltetési és biztonsági jelentőséggel is bírnak, hiszen riasztó-, tűzjelző- és energetikai rendszerekkel is összeköthetőek, összehangolhatóak, így megoldható a huzatmentes természetes szellőztetés, a biztonsági zárás, a füstelvezetés, és még számos egyéb szerepkörrel is felruházhatjuk nyílászáróinkat.

 

Függően a felhasználás helyétől és adottságaitól elérhetőek:

 • láncmotorok (ezek szerkezetéből egy félig merev lánc képes emelő és húzó erővel működni, akár rejtett kivitelben is elérhetőek)
 • nyomórudas motorok (elsősorban tetőablakokhoz és kupolákhoz, nagy emelőerővel rendelkeznek)
 • ollókaros motorok (bukó vagy billenő ablakokhoz ideális megoldás)
 • speciális kivitelű motorok (pneumatikus vagy robbanópatronos vésznyitó motorok)

 

Akárcsak a többi motorral mozgatott szerkezet, ezek is elláthatóak illetve ellátandóak a szükséges biztonsági berendezésekkel (fotocellák, alázárás-érzékelők), hogy működésük során se egészségben se vagyontárgyban ne tehessenek kárt.

 

A többféle rádiós és buszos szabvánnyal kombinálható vezérlések lehetővé teszik, hogy különféle biztonsági rendszerekkel vagy épületvezérlési-szoftverekkel is összehangolhatóak legyenek.

 

A Window Master és a Mingardi renszerei megoldást kínálnak a legkülönfélébb felhasználási területekre és igényekre is, hiszen akár törpefeszültségű kivitelű, akár normál hálózati feszültséggel működő típusokból széles választék áll rendelkezésre.

 

 
katalogusarlistagarancia
szallitas
szereles
muszakireferenciawebaruhaz