..:: Információk

Tudta-e..?
hogy egy irodaépület esetén a hűtési költség meghalathatja az éves fűtési költség összegét is?
A mai korszerű irodaépületek nagy üvegfelületei kellemesebbé teszik a teret és a megjelenést, azomban úgy ejtik csapdába a napsugarakat mint az üvegházak. A hűtés mindig 3-5-ször több energiát igényel, mint a fűtés, így a légkondícionálók jelentősen megnövelhetik a számlákat...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 
 

A A A

Gyakran Ismételt Kérdések

 

 

 

GYIK / FAQ

Vannak dolgok amiket mások is kérdeztek már és mi megválaszoltuk. Ha viszont új kérdése van, tegye fel bátran - szívesen válaszolunk!

 

A könnyebb és gyorsabb keresés érdekében használja a fejlélcen lévő keresőnket, vagy ctrl+f billentyűkombinációval kereshet szóra is böngészője segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

 A redőnyök utólag is motorosíthatóak?
Igen, viszont kérdés csak a redőny típusa, felépítése. A hagymányos vagy műanyag felépétésű redőnyök motoros meghajtását kifejezetten nem javasoljuk, mivel az alkatrészek legtöbbször a kézi igénybevételt is csak korlátozott ideig viselik el. Ellenben egy minőségi kivitelű alumínium redőny utólag is felszerelhető igény szerinti képességű motorral.
 Egyes gyártók azt igérik hogy hőszigetelt a redőny, akkor most szigetelt, vagy nem?

Nem, a redőnyök felépítésükből adódóan nem szigeteltek, ugyanakkor jelentősen hozzá tudnak járulni az ablak szigetelőképességének javításához azzal, hogy légréteget képeznek előtte és ezzel ki/befelé fékezik a hő átjutását.

A lamellák (minden gyártó esetében) hőhidasak, a bennük lévő hab elsősorban merevítési célt szolgál, 7-9mm-es vastagságával a legjobb Lambda-értékű hab sem képes számottevő mértékben szigetelni. A lamellák megvezetése a lefutókban kefével történik, ami szintén nem légtömör ezért a redőnyök (és redőnykapuk is) az európai normák és Magyar szabályok értelmében nem minősülhetnek hőszigetelő szerkezetnek.

 Miért érné meg egy drágább redőny, ha ugyanúgy nem szigetel egy olcsóbb sem?
Két okból. Egyik a termék élettartama: az aluredőny a műanyag betétes vastokost típusokhoz képest 5-10 szeres élettartammal rendelkezik! A másik tényező pedig az energiamegtakarítás, melyben van különbség a két megoldás között, különösen ha az aluredőny vezérlési rendszerrel van működtetve így a teljes rendszer megtérülése egy családi ház esetében akár 4-6 évre is csökkenhet a jelenlegi energiaárak mellett. Nem hagyhatjuk említés nélkül a működtetési komfortot sem, ebben is hatalmas az előny az aluredőny számára.