..:: Információk

Tudta-e..?
hogy egy jó redőny nemcsak árnyékol, de a zajtól is véd?
A jó minőségű alumínium redőnyök jelentősen képesek tompítani a kívülről az ablakon vagy teraszajtókon beszűrődő zajokat. Robosztus felépítésük, gumírozott illetve kefézett lefutóik tompítják a léghangok terjedését, így az ablaküveg is már eleve kevesebb zajt továbbít a kültér felől.

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 
 

A A A

hogy egy napellenző motorosítása szélérzékelővel jóval olcsóbb mint egy viharkár javítása?

Sokan még ma is luxusnak tartják, hogy egy napellenző motorral működjön pedig a motor és a szélérzékelő ára a napellenző árának töredéke, különösen ha egy kint felejtett árnyékolót letép a vihar, ami esetleg kárt tehet az alatta lévő tárgyakban, növényekben, nyílászárókban is... 

 

Egy átlagos napellenző felülete kb.: 10-15m2,  de akadnak 28-30m2-es felületűek is, ez utóbbi vászonfelület pedig már kisebb balatoni hajók esetén is elismerésre méltó vitorlafelületet jelent. Ha pedig a szél könnyedén hajt vele egy 600-2000Kg-os hajótestet, akkor elképzelhetjük mekkora nyíróerőt kell kibírniuk a felfüggesztés elemeinek, hogy a ugyanekkora vászonfelületet egy széllökés esetén a helyén tartsanak. Egy szélérzékelő - legyen kanalas vagy rezgés-érzékelő - a beállított szélértéknél automatikusan gondoskodik róla, hogy a napellenző bezárjon, megvédve ezzel a szerkezetet és értékeit is.

 

Vannak cégek akik szélállónak hirdetik a napellenzőiket, és írásba adják, hogy pl 10-20Km/h vagy néha még magasabb szélsebességig garantálják a szerkezet épségét. Akit ez meggyőz annak csak két dolgot javaslok, hogy gondolkodjon el rajta:

  1. hogyan fogja bizonyítani a garanciális ügyintézésnél, hogy hány Km/h-val fújt a szél mikor leszakadt a szerkezet?
  2. ha nem is szakad le, az intenzív erőhatások amik ébrednek a szerkezeten ilyenkor mennyivel fogják lerövidíteni a szerkezet élettartamát?