..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a motorok készenléti fogyasztása évenként akár 60 000 Ft-ot is felemészhet egy elavult régi típus esetén?
Sok ismeretlen - gyakran kínai eredetű - motor kerül be az országba, és bár vadonat új termékek, sokszor rendkvül elavult konstrukciók. A mai korszerű motorok standby üzemmódban minimális energiát vesznek fel, amit tized Wattokban vagy még kisebb léptékben mérhető, míg a régi konstrukciók 6-10W-ot is felhasználanak gyakran, ami egy családi ház esetén éves szinten több 10.000 Ft költséget is jeletnthet...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 
 

A A A

Környezetvédelem

 

 

 

Célkitűzés

 

Termékeinkkel nem mellékes célunk a Föld erőforrásainak megóvása és környezetünk védelme. Árnyékolóink előállításuk és kereskedelmi tevékenységünk során az ökológiai szempontokat is figyelembe vesszük. Amellett, hogy termékeink működése során az épületeken kívül vagy épp belül tudjuk tartani a hőt akkor jelentős energiamegtakarítást érhetünk el azáltal, hogy a fel nem használt energiát nem is kell megtermelni. Tartós, hosszú élettartamú termékeink pedig előállítása jóval kisebb természeti erőforrást igényel mint sok más cég olcsóbb gyengébb minőségű és kevésbé tartós terméke, melyek újraelőállítása többszörös erőforrás igényt jelent, ezért ökológia lábnyoma is többszöröse lehet egyes esetekben. Céljaink azonban túlmutatnak ezen, hiszen nemcsak termékeink működése által de alkatrészeiktől a beszerelésükig arra törekszünk, hogy a környezetet a legkevésbé terheljük.

 

 

Termékek előállítása

 

Ellentétben azokkal az ányékolókkal, melyek tartóssága mindössze 1-3 évre van méretezve a mi termékeink tervezett élettartama évtizedekben mérhető. Egy olcsó termék és egy minőségi előállításának energiaigénye gyakran csak 10 de néha 40-50%-al is eltérhet az olcsó javára, mégis ha a tervezett élettartamot vizsgáljuk akkor kiderül, hogy adott időtartamra leosztva a minőségi termékek  előállításának energiaigénye és ezzel CO2 lábnyoma töredéke a gyenge minőségű termékekének, mert nem kell a terméket újra meg újra előállítani.

 

 

A termékek alkatrészei többségükben újrahasznosíthatóak (alumínium, acél, polypropilén, ABS, PVC) így élettartamuk végén szétszerelve és külön gyűjtve a nyersanyaguk visszanyerhető. A gyártási technológia során nem alkalmazunk olyan segédanyagokat, melyek nehéz fémeket vagy más veszélyes anyagokat tartalmaznak.

 

 

Csomagolás

 

A termékeket csak a szükséges minimális csomagolással látjuk el abból a célból, hogy a beépítés helyszínéig minél kisebb lehessen a sérülés esélye ugyanakkor a fuvareszköznek minél kisebb terhet legyen szükséges szállítani illetve minél kevesebb csomagolóanyag menjen veszendőbe. Anyaghasználatban az újrahasznosítható hullámpapírt részesítjük előnyben.

 

 

Szállítás, logisztika

 

Mind beszerzési mind kiszállítási logisztikánk során igyekszünk kihasználni a mennyiségi szállítás nyújtotta előnyöket ezzel kisebb környezet-terhelést megvalósítva.

 

 

Adminisztráció

 

Működésünk során igyekszünk minél egyszerűbb munkafolyamatokkal minél kisebb papír alapú adminisztrációval dolgozni és a hatályos jogszabályok által előírt dokumentációkon kívül lehetőségeink szerint a legkevesebb fölösleges papírt és nyomdafestéket felhasználni.