..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a motorok készenléti fogyasztása évenként akár 60 000 Ft-ot is felemészhet egy elavult régi típus esetén?
Sok ismeretlen - gyakran kínai eredetű - motor kerül be az országba, és bár vadonat új termékek, sokszor rendkvül elavult konstrukciók. A mai korszerű motorok standby üzemmódban minimális energiát vesznek fel, amit tized Wattokban vagy még kisebb léptékben mérhető, míg a régi konstrukciók 6-10W-ot is felhasználanak gyakran, ami egy családi ház esetén éves szinten több 10.000 Ft költséget is jeletnthet...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 
 

A A A

QBE Stefánia biztosító

Kiemelten fontos projektjeink között tartjuk számon a QBE Atlasz biztosító székházának automatizált árnyékolórendszerét, mivel itt nemcsak minőségi árnyékoló-rendszert, hanem egy többzónás vezérlést is beüzemeltünk.

 

Az árnyékolók 80mm-es peremezett C-profilú raffstore-ok, melyek az ablakok akril bevonatával színhelyes felső tokozást és lefutórendszert kaptak. Minden árnyékoló motoros meghajtású, helyi és központi vezérléssel is ellátva. Az árnyékolók némelyike eléri a 4,3m-es szélességet is, ennek ellenére már hatodik éve látja el feladatát hibátlanul.

 

A vezérlésről a Somfy Animeo négyzónás rendszere gondoskodik  két független fényérzékelő és egy szélérzékelő segítségével, melyek az épület legmagasabb és időjárásnak leginkább kitett pontjára kerültek felszerelésre. Az árnyékolók az időzített vezérlés mellett a fényerősség függvényében billentik a lamellákat, lehetőség van ízlés szerint helyi felülbírálásra irodánként, valamint központilag bármikor egységesen nyitható, vagy zárható az épület. Az esztétikus megjelenés érdekében az árnyékolók futásideje szinkronizálva van. Több helyen a helyi elektronikus kapcsolók mellett rádió-távirányítást is beüzemeltünk.