..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a motorok készenléti fogyasztása évenként akár 60 000 Ft-ot is felemészhet egy elavult régi típus esetén?
Sok ismeretlen - gyakran kínai eredetű - motor kerül be az országba, és bár vadonat új termékek, sokszor rendkvül elavult konstrukciók. A mai korszerű motorok standby üzemmódban minimális energiát vesznek fel, amit tized Wattokban vagy még kisebb léptékben mérhető, míg a régi konstrukciók 6-10W-ot is felhasználanak gyakran, ami egy családi ház esetén éves szinten több 10.000 Ft költséget is jeletnthet...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 
 

A A A

Redőnykapuk (55 és 77mm)

 

katalogusarlistagarancia
szallitas
szereles
muszakireferenciawebaruhaz

 

 

 

 

 

A redőnykapuk legnyagyobb előnye, hogy nem vesz el helyet a működésekor, tehát nem foglalja el az egész mennyezetet mint ahogy azt egy szekcionált- vagy tábla-kapu teszi, így használható olyan alaprajzú garázsoknál is, ahol a homlokzat kialakítása ferde a parkolóhelyhez képest, vagy túl kicsi a belmagasság.

 

Természetesen a redőnykapuk is felszerelhetőek távirányítós meghajtással, alázárás-védelemmel és számos egyéb opcióval akárcsak a szekcionáltak.

 

Sokan gyártanak ilyet, de egy minőségi gyártmány:

 

  • Alumínium tokkal és lefutóval készül
  • A teherviselő tengely 70mm-es (!) nyolcszögletű horganyzott acéltengely
  • A felfüggesztés úgynevezett úszókonzolos (önbeálló) mechanikával történik, ami biztosítja, hogy a kapupalást bármely állásánál egyenletes megvezetést kapjon a kefékkel és gumiprofilokkal tömített lefutóba.
  • Infra érzékelők vigyáznak, hogy ne zárjon rá se autóra se emberre
  • Kézi vésznyitóval nyitható áramszünet esetén is
  • A működést vezérlőrendszer hangolja össze, mely kezeli a biztonsági berendezéseket, a fényjelzőket, a távirányítókat és garázs-világítást is (sajnos néhány gyártó még ma is integrált-vevős redőny vagy napellenző-motorokat használ)
  • Az ablakos profiloknak köszönhetően zárt állapotában is természetes fény biztosítható a beltérnek
  • a lécpalástok 20 féle színben és 53 féle faerezettel készülhetnek, a tokok, profilok pedig a RAL skála tetszőleges színei szerint, vagy akár faerezettel is.

 

A redőnykapukat legtöbbször fűtetlen garázsokba vagy raktárakba, esetleg üzemekben vagy átadópultokhoz térelválasztónak szokták használni viszont fontos tudni, hogy ezek a szerkezetek nem hőszigetelt nyílászárók, mivel hőhidas kialakításúak és nem légtömörek, így amennyiben ez szempont a beépítésnél, javasoljuk a szekcionált  kapu alkalmazását.

 

katalogusarlistagarancia
szallitas
szereles
muszakireferenciawebaruhaz