..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a legtöbb árnyékoló utólag is motorizálható?
Legyen szó redőnyről, napellenzőről, raffstore-ról vagy rolettáról, többféle módja van a motorizálásnak és az automatizálásnak, felszereltségtől és integrációtól függően. Ha még a vásárláskor nem is tervezte motorosítani...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 SoulHome

A A A

Roletta

 

Talán az egyik legelterjedtebb belső árnyékoló, mely amellett, hogy árnyékol "öltözteti" is a helyiséget, legyen szó otthonról vagy irodáról. Bár az előbbi területen sokkal elterjedtebb többnyire hagyományos kézi mozgatsú kivitelekben (gyöngyláncos, rúgós kivitelek) ma már egyre inkább teret hódít irodákban is - bár az utóbbi területen elsősorban motorizált és vezérelt kivitelei a legkedveltebbek.

 

A legtöbb szalagfüggöny textil elérhető rolletákhoz is, így lehetőség van egy szobai különböző fekvésű ablakait eltérő felépítésű de azonos színvilágú árnyékolókkal felszerelni.

 

Felépítése szerint beszélhetünk:

 • nyitott kivitelű - ilyenkor a roletta tengelye és meghajtása kívülrúl is látható, illetve
 • zárt szerkezetű rolettákról. Ez utóbbi esetben a feltekeredő vászon egy zárt extrudált alumínium házban található, és legtöbbször lefutós megvezetést is kap.

 

Működtetésük történhet:

 • gyöngylánccal
 • rúgós mechanikával
 • motorosan

 

A vásznaknak is több különböző típusuk van:

 • fényáteresztő vásznak - ezek különböző mértékben engedik át a fényt, illetve világítják be általa a helyiséget. Nagyon fontos a megfelelő szín kiválasztása, hiszen a fény átszűrődik az árnyékolón és míg a vászon színének megfelelő hullámhosszban visszaveri a felszíne a fényt, a többi hullámhossz "elszegényedik" így a beltér színvilága is megváltozik.
 • fényzáró vásznakról akkor beszélünk, ha a vászon egyáltalán nem ereszt át fényt, ilyenkor - ha megfelelő a takarás módja az ablakon - akár a helyiség teljes sötétísére is alkalmas.
 • naphálóknak azokat a speciális felépítésű vásznakat nevezzük, melyek lyukacsos szövésüknek köszönhetően átengedi ugyan a fényt, de jelentősen tompítva azt. Előnyük, hogy rendkívül esztétikus szín és anyagminta áll rendelkezésre, valamint nem változtatják meg a helyiség színvilágát. Hátrányuk lehet néhány esetben, hogy nagyobb anyagvastagságuk miatt egyes tokozott kivitelek esetében limitált a magasság.

Mind a fényzáró vásznak, mind a naphálók bizonyos típusai készülhetnek aluimpregnált vagy alumínium fóliázott kivitelben is, ez kiváló hővisszaverő képessége miatt takarékosabbá is teheti a klímarendszer üzemeltetését.

 

 

Roletta típusaink:

 • Tokozatlan roletták

  A legegyszerű és legrégibb rolettatípusok, melyek egyszerű felépítésüknek köszönhetően megbízhatóak és olcsóak. A széles vászonválaszték és a többféle mechanikai kialakítás mégis a legkedveltebb roletta-típussá tette.
 • Tokozott roletták

  Szemben a tokozatlan típusokkal ezek már rendelkeznek egy esztétikus fedéllel, ami elrejti a vászontekercset és felszerelhetőek lefutókkal is, biztosítve a megvezetést pl. tetőtéri ablakok esetében.
 • Speciális roletták

  Különleges esetekre különleges megoldások! Egy felülvilágító (skylight) vagy egy ferde oldalú ablak sem minden esetben kell, hogy akadályt jelentsen az árnyékolásban...
 • Refleksol XS

  A Refleksol X sorozat olyan motorosított belső árnyékolókból áll, melyek nyitott szerkezetűek de akár rejtve is szerelhetőek így légies megjelenésüknek köszönhetően diszkréten és célirányosan látják el feladatukat. Az XS a sorozat legkisebb és legszolídabb típusa.
 • Refleksol XL

  A Refleksol sorozat középső tagja nem csak méreteiben tesz lehetővé nagyobb szerkezetek gyártását, hanem rendelkezik oldalsó megvezetőhuzalokkal is, amik stabilizálják az árnyékolót enyhe huzat vagy nem függőleges beépítés esetén.
 • Refleksol XXL

  A sorozat legnagyobb tagja valóban lenyűgöző méretekben is megvalósítható így kiválóan alkalmas termek, csarnokok belső napfény- és belátás-védelmét ellátni.