..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a legtöbb szalagfüggöny-vászon elérhető színazonos roletta kivitelben is?
Akár roletta akár szalagfüggöny, készülhet azonos színű és mintázatú vászonból is a legtöbb vászon estén!

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 SoulHome

A A A

Szúnyoghálók

 

Apró hivatlan vendégek... akik a vérünket szívják!

 

A legegyszerűbb és legtisztább védekezési mód ellenük a szúnyoghálók alkalmazása, hisz egyszeri beruházást és tartós működést jelent szemben a kémiai riasztószerek költségigényével és gyengébb hatékonyságával.


A többféle szerkezet közül könnyebb jól választani ha mérlegeljük az alábbi szempontokat:

 • Mi a nyílászáró funkciója? Evidens, hogy ajtóra nem teszünk fix hálót, de pl. az adott ablakba akarunk virágot kitenni?Ha igen akkor roló szükséges.
 • Mekkorák a nyílászáró méretei?  2m-nél szélesebb rolós vagy redőnybe integrált típust már meg kell osztani mert a hálót kifordíthatja a huzat a lefutóból. Ha túl magas a szerkezet (pl. ajtó) akkor pedig a használata lehet kényelmetlen.
 • Milyen gyakran kell nyitnunk azt? Teraszajtónál egyértelműen praktikusabb a nyíló vagy a tolóajtó de ha nincs elég hely még mindig megoldás lehet az oldalhúzós roló. Egy franciaerkélynél viszont a redőnybe integrált vagy a rolós ideális, mivel ritkán kell használni.
 • Van-e már vagy tervezünk-e valamilyen árnyékolót? Ha igen, akkor célszerű az árnyékolóba integrált megoldást választani - amellett hogy esztétikusabb, legtöbbször még olcsóbb is mint egy önálló szerkezet.

 

 

Szúnyogháló típusaink:

 • Fix szúnyogháló

  A fix hálók legnagyobb előnye az egyszerű szerelhetőség és a kompromisszum nélküli védelem. Ha fel van szerelve akkor rovar nem juthat be. Akár egészen nagy méretekben méretben is legyártható bizonyos esetekben keresztmerevítővel erősítve. Többféle keretkialakításának köszönhetően nem vesz el az ablak szabad keresztmetszetéből, az előfeszített keretrendszerű típusoknál a háló mindig feszes benne.
 • Rolós szúnyogháló

  Amennyiben fontos, hogy időnként szabad legyen az ablaknyílás virágöntözés vagy bármi egyéb célból, egy rolós háló a megoldás, mert pillanatok alatt nyitható, szemben egy fix kerettel, amit még bajonett-záras kivitel esetében is kevésbé kényelmes eltávolítani. A reteszes rögzítés mellett létezik klikk rendszerű zárási mód is, de készülhet akár fix akasztóprofilos kivitelben is.
 • Nyíló ajtó

  Ajtók esetén a legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás a nyíló ajtó, hiszen a masszív extrudált alumínium keret stabilan és feszesen tartja az üvegszálas hálót, a rúgós zsanér pedig vissza is csukja utánunk még ha épp tele is a kezünk. A mágneszáras rögzítés épp elég ahhoz, hogy a szél ne tudja kinyitni, mégis könnyedén kézzel nyithassuk.
 • Tolóajtó

  Nappalik, konyhák, télikertek széles üvegfalaihoz kiváló megoldást kínálnak a nagyméretű tolóajtók, melyek az erős extrudált alumínium keretüknek köszönhetően könnyedén és megbízhatóan működnek akár 300 x 260 cm-es méretben is, melyekből dupla sínes kivitel is elérhető.
 • Pliszé-rendszerű hálók

  A pliszé hálók - hasonlóan az pliszé árnyékolókhoz - harmónikaszerúen redőzve záródnak össze. Alkalmazhatóak ajtóra, ablakra egyaránt. Többféle típusuk terjedt el, mi a küszöb nélküli típust forgalmazzuk, ami tartósabb, egyszerűbben szerelhető és kényelmesebb, mint a régi küszöbös típusok.