Shopping Cart

Hívjon minket: +36 20 261 2929

Ingyenes szállítás 100 000 Ft fölött

Napellenzőkhöz

Motorok és távirányítás napellenzőkhöz

Napellenzőkhöz
Szűrés ár alapján
Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 21 db

Szűrők mutatása

1–16 termék, összesen 21 db

Szélérzékelő és egyéb napellenző kiegészítők

A napellenzők esetében sokkal fontosabb szempont tud lenni a motorosítás, hiszen egy kint felejtett értékes szerkezet könnyedén egy hirtelen jött szélvihar áldozatává válhat, míg egy minőségi motor egy szél-érzékelő rendszerrel kombinálva megóvja azt valamint a teraszon található többi tárgyat vagy üvegajtót is amiben a napellenző további kárt tehetne.

A rengeteg különböző típus és funkció közül, melyekről a redőnyök-motorok kapcsán már készítettünk egy áttekintést a napellenzők esetén ugyanúgy a végállás beállítás módjában, a távirányíthatóságban és a nyomaték érzékelésben vannak különbségek, de fontos tényező a kézi hajtókaros kiegészítés is – ami pl. áramszünet esetén is lehetővé teszi a szerkezet kézi működtetését, zárását.

Mivel a napellenzőket előszeretettel bővítik világítási és infra fűtési rendszerekkel, melyek segítségével ősszel tovább, tavasszal pedig előbb élvezhetőek a kert vagy terasz adottságai, ezért a vezérlők is képesek ezeket az addicionális feladatokat  is ellátni, így egyetlen távirányítóról működtethető a pl. szél és fényérzékelővel kombinált napellenző, a körülötte kiépített dimmerelhető világítás vagy az alá telepített szabályozható erősségű infra sugárzó.

További előny lehet, hogy a ház teljes egésze is ráprogramozható egy sokcsatornás távirányítóra, amivel akár központi zárás-nyitás is megvalósítható vagy egy központi épületvezérlőre, melyen keresztül a távmenedzsmenttel is kezelhető pl. egy üvegház árnyékolása, hogy az értékes növények ne menjenek tönkre nyaralásunk alatt.

Az alábbi sorozatban a napellenző motorok típusainak konfigurációit foglaljuk össze:

Kategória Funkciók Becker Somfy
alaptípusok mechanikus végállás Pico sorozat Mariner, Vega, Titan
közép kategória, vezetékes típusok elektronikus végállás RP sorozat
elektr. vá. + nyomaték érzékelés CPS sorozat
közép kategória, rádiós típusok elektr. vá. + rádiós vezérlés SEF+ Altus50, Altus60
elektr. vá. + rádiós vezérlés + nyomaték érzékelés PROF+ Sunea RTS
felső kategória, “intelligens” motorok elektr. vá. + nyomaték érzékelés + kétirányú rádiós rendszer PSF+ Sunea IO

Bár a napellenzők többségéhez a legegyszerűbb mechanikus végállású motor is megfelelő lehet egy jó szélérzékelővel kombinálva, a tokozott kivitelű típusoknál (Pl. PalladioDakar) szerkezeteknél fokozottan oda kell figyelni, hogy mindenképp nyomaték-érzékelős modellt válasszunk, mivel teljesen természetes tulajdonság, hogy a vászon kissé megnyúlik és ilyenkor nem zár tökéletesen a szerkezet.

Másrészről a széleken és az anyagillesztéseknél a varrás a vastagsága miatt másképp tekeredik, ezért ha nem pontos a motor végállása és túlfeszítetté válik a vászon kifodrosodhat, ezért is indokolt a nyomaték érzékelővel ellátott motor használata ilyen esetekben.

A legfontosabb kiegészítő a motorokhoz egyértelműen a szélérzékelő, mely szél esetén utasítja a szerkezetet, hogy azonnal zárjon be, és még a kézi nyitást is felülbírálja, ha netán valaki mégis ki akarná nyitni véletlenül a rendszer ezt nem engedi, míg a szél kellően alább nem hagy.

A szél érzékelése 3 módon lehetséges:

  • Hagyományos légcsavaros (kanalas) szél-érzékelőve, mely a szélsebességet méri
  • A napellenző homlokprofiljára szerelt rezgés-érzékelővel, mely a szerkezeten ébredő erőket, mozgásokat érzékeli
  • Épületvezérlő esetén a központi időjárás-érzékelő szenzorainak adatai alapján.

Kiegészíthető a rendszer fény-érzékelővel is, ami azért előnyös, mert ha nem is tartózkodunk otthon akkor is gondoskodik arról, hogy a kívánt területet, üvegfalat, teraszt árnyékolja be a szerkezet, így csökkentve a bejutó hőt és ezzel csökkentve a klímaberendezés energiafogyasztását is.

Természetesen különféle idő és programvezérlésekre is lehetőség van akár a programórák, akár a központi vezérlő és távmenedzsment rendszerek használatával.

Szélérzékelő árak

Egy-egy ilyen egyszerűbb rendszer (motor+szélérzékelő) a napellenző árának töredéke, így ha egy viharkárhoz viszonyítjuk mindenképp jó befektetés és természetesen mindemellett komfort növelő tényező is.

Ingyenes kiszállítás

100 000 Ft fölött

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben

Szűrés ár alapján

-15%

ROLETTA, SÁVROLÓ
TERMÉKEKRE

NOVEMBER 26. - DECEMBER 13. KÖZÖTT WEBSHOPUNKON.