Shopping Cart

Hívjon minket: +36 20 261 2929

Ingyenes szállítás 100 000 Ft fölött

Redőny motorok

Redőny motorok, hogy könnyebbé és kényelmesebbé tegyük életét. Európai beszállítók Somfy, Smart Home és Becker vállalattól.

Redőny motorok
Szűrés ár alapján
Szűrők mutatása

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Szűrők mutatása

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Motoros redőny

A motoros meghajtás a redőnyök esetében a legismertebb, legelterjedtebb és gyakran a méret és a súly okán a legindokoltabb is. Sajnos sokan még manapság is úgy tekintenek erre, mint “extra felszereltségre” pedig már a legalapvetőbb szenzorokkal integrálva is olcsón egy nagyon hatékony energia megtakarító eszközzé tehetjük általuk árnyékolóinkat.

Ma már rengeteg féle motoros redőny kapható a piacon, a legegyszerűbb bizonytalan eredetű, vagy legtöbbször Kínából származó típusoktól a korszerű bővített felszereltségű 5 éves garanciával rendelkező európai típusokig, és ezek között árban, funkciókban és minőségben is jelentős különbségek vannak ezért pár gondolat erejéig szeretnénk egy kis áttekintést adni, milyen különbség lehet motor és motor között.

..:: Végállás – ez azt jelenti, hogy mitől is áll meg a redőnymotor alsó és felső helyzetben

  • mechanikus végállású – mechanikus úton, csavarral vagy kapcsolóval lehet szabályozni, hogy hol álljon meg. Előnye az egyszerűség, hátránya, kevésbé pontos szabályozhatóság, 5-10 fokos léptékenként lehet megállítani, valamint hogy nem köthetőek párhuzamosan egy kapcsolóra (csak külön relé segítségével).
  • elektronikus végállású – elektronikus úton, szervízkábel, vagy távirányító segítségével lehet beállítani. Előnye, hogy egy új párkány vagy nagyobb szerkezeteknél tapasztalható minimális megnyúlás esetén a szerkezet megbontása nélkül lehetséges utánállítani és jóval pontosabban, gyakorlatilag lépték nélkül, hátránya nincs azon kívül, hogy kevéssel drágább, tartóssága talán még magasabb is mint a mechanikus típusoké, mivel mikrokapcsolók helyett beépített relék végzik a kapcsolást, és egyúttal még további előny, hogy párhuzamosan is köthetőek.

..:: Távirányítás –  a motorok rádiós rendszerrel távirányíthatóak is, ami lehet kényelmi szempont, de csökkentik a vezetékelési költséget és vezeték nélküli szenzorok segítségével könnyen és rombolás nélkül bővíthetőek.

  • Vezetékes – távirányítás nélküli motorok – ezek csak fali kapcsolóval kezelhetőek. Fontos tudni, hogy egy már kapcsolóval felszerelt redőny is sok esetben utólag is ellátható távirányítással.
  • Fix kódos típusok – ma már ez túlhaladott technika, néhány kínai gyártmány ilyen még, de kevésbé megbízható és nem is biztonságos, könnyen leutánozható, kinyitható idegen számára
  • Ugró kódos típusok – ma már alapvető elvárás és az európai gyártók csak ilyeneket kínálnak, nehezen hamisítható változó algoritmussal dolgoznak (Becker Centronic, Somfy RTS)
  • Kétirányú titkosított adatkapcsolattal rendelkező típusok – ezek már nem csupán elvégeznek egy kiadott utasítást, de vissza is jeleznek, hogy sikerült-e vagy nem, illetve pozíció információt tudnak küldeni, hogy az árnyékoló épp milyen állásban van. Többsávos kétirányú magas titkosítású rádiókapcsolattal dolgoznak és könnyedén integrálhatóak távmenedzsmentbe valamint biztonsági, tűzjelző rendszerekhez. (Becker B-Tronic, Somfy IO)

..:: Nyomaték és akadály érzékelés – védelmi rendszer, aminek célja, hogy megóvja a motor, a szerkezet, és a szerkezet útjába került tárgy vagy személy épségét,

  • Nyomaték érzékelés – a motorba épített elektronika figyeli az áramfelvételt és ha az megemelkedik (tehát a szerkezet szorulni kezd) akkor a redszer letilt. Ha pl. lefagyott az ónos esőtől egy redőny vagy automata redőny, megóvja a szerkezet épségét csakúgy mint amikor az útjába kerül egy nagyobb akadály, pl egy szék az ajtóban.
  • Akadály érzékelés – kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a motor finoman érzékelje az akadályokat legyen az egy virágcserép vagy bármi ami a szerkezet útjába került és amellett, hogy megáll az akadályt észlelve vissza is húzza magát az akadály előtti pozícióba, tehermentesítve azt.
  • Öntanuló végállás – ez egy alig pár éve kidolgozott megoldás, melynek eredménye, hogy a motorok a nyomaték/akadály érzékelés mellett maguktól képesek felismerni, megtanulni és folyamatosan utánállítani a végállásukat.

A fenti tulajdonságok persze típustól függően többféle kombinációban is elérhetőek lehetnek egyes motoroknál. Az alábbi táblázat segít áttekinteni a lehetőségeket.

Redőny motor

Kategória Funkciók Becker Somfy
alaptípusok mechanikus végállás Pico sorozat Aries, Solus, Mars, Vulcan, Jet, Atlas, Apollo, Mariner
közép kategória, vezetékes típusok elektronikus végállás RP sorozat
elektromos végállás. + nyomaték érzékelés RP+, PR+ sorozat Ilmo WT (öntanuló!), Oximo WT
közép kategória, rádiós típusok elektromos végállás + rádiós vezérlés Altus40, Altus50
elektromos végállás + rádiós vezérlés + nyomaték érzékelés PROF+ Oximo RTS
felső kategória, “intelligens” motorok elektromos végállás + nyomaték érzékelés + kétirányú rádiós rendszer RF-KNX Oximo IO

Tapasztalataink szerint aki egyszer megismeri a motoros meghajtás előnyeit és elkezdi használni, az sosem bánja meg a döntését legfeljebb azt ha valaki megpróbálja lebeszélni róla. Sajnos sok “szakember” aki nem ért a telepítésükhöz azt mondja “én nem vagyok villanyszerelő” és sok villanyszerelő azt, hogy “én nem vagyok redőnyös” és nem értik azt, hogy valójában egyszerű, funckcionalitása és kényelem fokozása mellett pedig még energiát is megtakarí. Szeretne tisztábban látni ezen a téren? Tekintse meg vezetékelési vázlatainkat és rájön milyen egyszerű!

Motoros redőny ár

Természetesen ennél több különbség is akad, hiszen nem mindegy, hogy egy motor felfüggesztése mennyire stabil és mekkora a működési zaja, és persze az sem közömbös, hogy milyen vezérlésekkel, szenzorokkal bővíthető.

Egy értékálló és időt álló rendszer érdekében a legfontosabb mindig az, hogy “ne zárjunk be magunk előtt kapukat” azáltal, hogy csak egy dolgot veszünk figyelembe a tervezésnél, amire épp szükség van, hanem inkább vegyük figyelembe a későbbi bővítési terveket és lehetőségeket is.

Ingyenes kiszállítás

100 000 Ft fölött

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben

Szűrés ár alapján