..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a legtöbb árnyékoló utólag is motorizálható?
Legyen szó redőnyről, napellenzőről, raffstore-ról vagy rolettáról, többféle módja van a motorizálásnak és az automatizálásnak, felszereltségtől és integrációtól függően. Ha még a vásárláskor nem is tervezte motorosítani...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 SoulHome

A A A

Screen motorosítás

  • Valódi komfort
    Valódi komfort
  • Kényelem és energiamegtakarítás
    Kényelem és energiamegtakarítás
  • rendszerbe szervezhető más árnyékolókkal
    rendszerbe szervezhető más árnyékolókkal

 

katalogusarlistagarancia
szallitas
szereles
muszakireferenciawebaruhaz

 

 

 

 

A sreenek meghajtásához jóval egyszerűbb elvárások is elegendőek a motoroktól, hiszen a szerkezetek súlya és ezáltal a szükséges forgatónyomaték is kicsi, valamint a vászonból adódóan sem szükség sem lehetőség nincs nyomaték-érzékelésre. Fontos ellenben a csendes működés és a szélérzékelők használata

 

A végállás beálllítás módja itt is előnyös ha elektronikus, a távirányíthatóságban ugyanígy vannak különbségek akár a raffstorok vagy a redőnyök esetében. Ha pedig szempont az intelligens rendszerbe történő integráció, ehhez pedig kiváló megoldást nyújtanak az Animeo, B-Tronic és IO rendszerek.

 

Ha üvegfalak elé kerül felszerelésre akkor rengeteg energiát tud megtakarítani egy fényérzékelő, ami távollétünkben automatikusan leengedi a vásznakat, kirekesztve a hőt. Természetesen összehangolható a ház teljes rendszerével, így ráprogramozható egy sokcsatornás távirányítóra amivel akár központi zárás-nyitás is megvalósítható vagy egy központi épületvezérlőre, melyen keresztül a távmenedzsmenttel is kezelhető pl. egy üvegház árnyékolása, hogy az értékes növények ne menjenek tönkre nyaralásunk alatt.

 

Az alábbi táblázatban a screen-motorok típusait foglaljuk össze:

Kategória
Funkciók
Becker
Somfy
alaptípusok
mechanikus végállás
  
közép kategória, vezetékes típusok
elektronikus végállás
 Altus 50
közép kategória, rádiós típusok
elektr. vá. + rádiós vezérlés  
felső kategória, "intelligens" motorokelektr. vá. + nyomaték érzékelés + kétirányú rádiós rendszer   

 

A hagyományos fali kapcsolóktól a különféle felszereltségű rendszerekig több különböző lépcsőben bővíthetjük ki árnyékolóinkat, növelve a komfortot, az energia-megtakarítást és még a biztonságot is! Sajnos ezen a területen is viszonylag kevés villanyszerelő képzi tovább magát ezért készítettünk néhány vezetékelési vázlatot, hogy áttekinthetőbb legyen a különféle megoldások megvalósítása.

 

Vezetékelési vázlatok napellenzőköz

 

A screenek alapvetően nem szélálló szerkezetek, így mindenképp javasoljuk szélérzékelő használatát. Kivételt jelent a ZIIIP típus ami az erős szélnek is ellenáll, valamint a Markisolette verziók, melyek rúgós karjuknak köszönhetően mérsékelten szélállóak.

 

A beltéri fény-érzékelő képes úgy szabályozni az árnyékolót a nap folyamán, hogy viszonylag konstans fényerőt biztosítson. A kültéri fényérzékelők pedig gondoskodhatank teljes homlokzatok szinkronizálásáról, nap-járás követésről is.

 

 

Az külöféle programórák segítségével életmódunknak, napirendünknek megfelelően élhetünk a fény/hővédelem vagy a belátás-védelem előnyeivel.

 

 

katalogusarlistagarancia
szallitas
szereles
muszakireferenciawebaruhaz

 

 

Időzíthető és fényérzékelőre köthető

Időzíthető és fényérzékelőre köthető

Kiválóan integrálható vezérlési rendszerekbe

Kiválóan integrálható vezérlési rendszerekbe