Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

Redőnymotor

Redőnymotorok, hogy könnyebbé és kényelmesebbé tegyük életét. Smart Home, Somfy és Becker termékek 5 év gyártói garanciával.

somfy okosotthon
somfy okosotthon
Szűrők mutatása

1–12 termék, összesen 14 db

Redőnymotor – automatizálás felsőfokon

Képzelje el, amint reggelente arra ébred, hogy az ébresztője csengésével együtt a redőnyei is önműködően felhúzzák magukat. Este pedig, amikor lemegy a nap, a redőnyök is követik, elrejtve otthonát a kíváncsi tekintetek elől. De éppen így tudják, mi a dolguk vihar, vagy túlságosan hideg időjárás, illetve nagy hőség esetén. A Smart Home érzékelőkkel ellátott, intelligens redőnyvezérlő rendszerei automatikusan elvégzik ezeket a feladatokat az Ön igényeinek vagy az időjárási viszonyoknak megfelelően, maximális komfortérzetet biztosítva Önnek és családjának.

A motoros meghajtás a redőnyök esetében mára megszokott vezérlési forma, a nagyobb felületű redőnyök esetén pedig elengedhetetlen a redőnymotorok beszerelése a könnyebb használat érdekében. Sajnos sokan még manapság is úgy tekintenek erre, mint “extra felszereltségre” pedig már a legalapvetőbb szenzorokkal integrálva is olcsón egy nagyon hatékony energia megtakarító eszközzé tehetjük általuk árnyékolóinkat.

Ma már rengeteg féle motoros redőny kapható a piacon, a legegyszerűbb bizonytalan eredetű, vagy legtöbbször Kínából származó típusoktól a korszerű bővített felszereltségű 5 éves garanciával rendelkező európai típusokig, és ezek között árban, funkciókban és minőségben is jelentős különbségek vannak ezért pár gondolat erejéig szeretnénk egy kis áttekintést adni, milyen különbség lehet motor és motor között.

Redőnymotor – végállás, azaz hogy mitől is áll meg a redőny

  •  mechanikus végállású motorok, csavarral vagy kapcsolóval lehet szabályozni, hogy hol álljon meg. Előnye az egyszerűség, hátránya, kevésbé pontos szabályozhatóság, 5-10 fokos léptékenként lehet megállítani, valamint hogy nem köthetőek párhuzamosan egy kapcsolóra (csak külön relé segítségével).
  • elektronikus végállású motorok – elektronikus úton, szervízkábel, vagy távirányító segítségével lehet beállítani. Előnye, hogy egy új párkány vagy nagyobb szerkezeteknél tapasztalható minimális megnyúlás esetén a szerkezet megbontása nélkül lehetséges a végállás pontosítása és jóval pontosabban, gyakorlatilag lépték nélkül tudjuk állítani. Hátránya nincs azon kívül, hogy kevéssel drágább, tartóssága talán még magasabb is mint a mechanikus típusoké. Mikrokapcsolók helyett beépített relék végzik a kapcsolást, így párhuzamosan is köthetők.

Mit jelent, ha egy redőnymotor akadélyérzékelős?

Az akadályérzékelős redőnymotorokban van egy beépített védelmi rendszer, aminek célja, hogy megóvja a motor és a redőny, illetve az útjába kerülő személy, vagy tárgy épségét.

  • Nyomaték érzékelés – a motorba épített elektronika figyeli az áramfelvételt és ha az megemelkedik (tehát a szerkezet szorulni kezd) akkor a redszer letilt. Ha pl. lefagyott az ónos esőtől egy redőny vagy automata redőny, megóvja a szerkezet épségét csakúgy mint amikor az útjába kerül egy nagyobb akadály, pl egy szék az ajtóban.
  • Akadály érzékelés – kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a motor finoman érzékelje az akadályokat legyen az egy virágcserép vagy bármi ami a szerkezet útjába került és amellett, hogy megáll az akadályt észlelve vissza is húzza magát az akadály előtti pozícióba, tehermentesítve azt.
  • Öntanuló végáll – A motorok a nyomaték/akadály érzékelés mellett maguktól képesek felismerni, megtanulni és folyamatosan utánállítani a végállásukat.

A fenti tulajdonságok persze típustól függően többféle kombinációban is elérhetőek lehetnek egyes motoroknál. Az alábbi táblázat segít áttekinteni a lehetőségeket.

Smart Home redőnymotor

Smart Home redőnymotorok 5 év gyártói garanciával, motorok innovatív technológiával, a legmodernebb okosotthon vezérlési lehetőségekkel, elérhető áron.

Kapcsolós redőnymotorok és rádiós redőnymotorok különböző kivitelekben elérhető, mindenhez designos távirányítók, fali kapcsolókkal.

Smart Home kapcsolós redőnymotorok:
Smart Home S – kapcsolós redőnymotor
Smart Home SE – kapcsolós redőnymotor akadályérzékeléssel

Smart Home rádiós redőnymotorok:
Smart Home R – rádiós redőnymotor
Smart Home RE – rádiós redőnymotor akadályérzékeléssel
Smart Home BiDi – rádiós redőnymotor akadályérzékeléssel, kétirányú kommunikációra képes, okosotthonba integrálható redőnymotorok

Somfy redőnymotor

Somfy rádiós redőnymotorok:
Somfy Oximo IO
Somfy Oximo RTS

Somfy kapcsolós redőnymotorok:
Somfy Ilmo WT

Redőnymotor árak

Redőnymotor árak napjainkra a technológia fejlődésével jelentősen csökkentek. Elmondhatjuk, hogy napjainkban már minden háztartás számára elérhető, hogy motorizált redőnyöket szereltessen föl.

Amennyiben a különböző motorcsaládok közti eligazodásban segítségre van szüksége, keresse szakértő ügyfélszolgálatunk, hogy megtaláljuk az ár érték arányban legideálisabb választást Ön számára.

Szűrés ár alapján
Vegye fel velünk a kapcsolatot

Forduljon hozzánk bizalommal, és szakértőink segítenek az Önnek legmegfelelőbb árnyékoló kiválasztásában!

Keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 70 30 80 787-es számon, vagy írjon nekünk űrlapunkon vagy az [email protected] e-mail címre.

Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben

Szűrés ár alapján