Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

Érzékelők

A különböző érzékelőket összekapcsolhatja árnyékolóival, a még jobb teljesítmény érdekében. 

érzékelők
érzékelők
Szűrők mutatása

1–12 termék, összesen 22 db

Szélérzékelő és egyéb napellenző kiegészítők

A napellenzők esetében sokkal fontosabb szempont tud lenni a motorosítás, hiszen egy kint felejtett értékes szerkezet könnyedén egy hirtelen jött szélvihar áldozatává válhat, míg egy minőségi motor egy szél-érzékelő rendszerrel kombinálva megóvja azt valamint a teraszon található többi tárgyat vagy üvegajtót is amiben a napellenző további kárt tehetne.

A rengeteg különböző típus és funkció közül, melyekről a redőnyök-motorok kapcsán már készítettünk egy áttekintést a napellenzők esetén ugyanúgy a végállás beállítás módjában, a távirányíthatóságban és a nyomaték érzékelésben vannak különbségek, de fontos tényező a kézi hajtókaros kiegészítés is – ami pl. áramszünet esetén is lehetővé teszi a szerkezet kézi működtetését, zárását.

Mivel a napellenzőket előszeretettel bővítik világítási és infra fűtési rendszerekkel, melyek segítségével ősszel tovább, tavasszal pedig előbb élvezhetőek a kert vagy terasz adottságai, ezért a vezérlők is képesek ezeket az addicionális feladatokat  is ellátni, így egyetlen távirányítóról működtethető a pl. szél és fényérzékelővel kombinált napellenző, a körülötte kiépített dimmerelhető világítás vagy az alá telepített szabályozható erősségű infra sugárzó.

További előny lehet, hogy a ház teljes egésze is ráprogramozható egy sokcsatornás távirányítóra, amivel akár központi zárás-nyitás is megvalósítható vagy egy központi épületvezérlőre, melyen keresztül a távmenedzsmenttel is kezelhető pl. egy üvegház árnyékolása, hogy az értékes növények ne menjenek tönkre nyaralásunk alatt.

Az alábbi sorozatban a napellenző motorok típusainak konfigurációit foglaljuk össze:

Kategória Funkciók Becker Somfy
alaptípusok mechanikus végállás Pico sorozat Mariner, Vega, Titan
közép kategória, vezetékes típusok elektronikus végállás RP sorozat
elektr. vá. + nyomaték érzékelés CPS sorozat
közép kategória, rádiós típusok elektr. vá. + rádiós vezérlés SEF+ Altus50, Altus60
elektr. vá. + rádiós vezérlés + nyomaték érzékelés PROF+ Sunea RTS
felső kategória, “intelligens” motorok elektr. vá. + nyomaték érzékelés + kétirányú rádiós rendszer PSF+ Sunea IO

Bár a napellenzők többségéhez a legegyszerűbb mechanikus végállású motor is megfelelő lehet egy jó szélérzékelővel kombinálva, a tokozott kivitelű típusoknál (Pl. PalladioDakar) szerkezeteknél fokozottan oda kell figyelni, hogy mindenképp nyomaték-érzékelős modellt válasszunk, mivel teljesen természetes tulajdonság, hogy a vászon kissé megnyúlik és ilyenkor nem zár tökéletesen a szerkezet.

Másrészről a széleken és az anyagillesztéseknél a varrás a vastagsága miatt másképp tekeredik, ezért ha nem pontos a motor végállása és túlfeszítetté válik a vászon kifodrosodhat, ezért is indokolt a nyomaték érzékelővel ellátott motor használata ilyen esetekben.

A legfontosabb kiegészítő a motorokhoz egyértelműen a szélérzékelő, mely szél esetén utasítja a szerkezetet, hogy azonnal zárjon be, és még a kézi nyitást is felülbírálja, ha netán valaki mégis ki akarná nyitni véletlenül a rendszer ezt nem engedi, míg a szél kellően alább nem hagy.

A szél érzékelése 3 módon lehetséges:

  • Hagyományos légcsavaros (kanalas) szél-érzékelőve, mely a szélsebességet méri
  • A napellenző homlokprofiljára szerelt rezgés-érzékelővel, mely a szerkezeten ébredő erőket, mozgásokat érzékeli
  • Épületvezérlő esetén a központi időjárás-érzékelő szenzorainak adatai alapján.

Kiegészíthető a rendszer fény-érzékelővel is, ami azért előnyös, mert ha nem is tartózkodunk otthon akkor is gondoskodik arról, hogy a kívánt területet, üvegfalat, teraszt árnyékolja be a szerkezet, így csökkentve a bejutó hőt és ezzel csökkentve a klímaberendezés energiafogyasztását is.

Természetesen különféle idő és programvezérlésekre is lehetőség van akár a programórák, akár a központi vezérlő és távmenedzsment rendszerek használatával.

Szélérzékelő árak

Egy-egy ilyen egyszerűbb rendszer (motor+szélérzékelő) a napellenző árának töredéke, így ha egy viharkárhoz viszonyítjuk mindenképp jó befektetés és természetesen mindemellett komfort növelő tényező is.

Szűrés ár alapján
Legnépszerűbb termékeink
Vegye fel velünk a kapcsolatot

Forduljon hozzánk bizalommal, és szakértőink segítenek az Önnek legmegfelelőbb árnyékoló kiválasztásában!

Keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 70 30 80 787-es számon, vagy írjon nekünk űrlapunkon vagy az [email protected] e-mail címre.

Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben

Szűrés ár alapján
Legnépszerűbb termékeink