Napellenző

Egyedi méretre gyártott napellenzők, különböző kivitelekben, alumínium szerkezettel. Kérje szakszerű felmérés és beszerelés szolgáltatásunkat.

Szűrők mutatása

Mind a(z) 5 találat megjelenítése

Szűrők mutatása

Mind a(z) 5 találat megjelenítése

Napellenző és napellenző árak

Tervezési tudnivalók

Sosem elég csupán a szerkezeti szélességet, karkinyúlást és vászonszínt figyelembe venni mert az egyes szerkezetek sajátos felépítése, lejtése, szerelvényei befolyásolják, hogy megfelelnek-e az árnyékolandó felülethez.

Mivel a napellenzők jelentős erőhatásokkal terhelik a hordozó szerkezetet ezért érdemes figyelmet fordítani a felfüggesztés kiválasztására. Egy könnyűszerkezetes háznál legtöbbször lehetetlen a falra rögzíteni, míg gerendavégre kiválóan lehet, vagy ugyanígy egy terasz beugró fala nem teszi lehetővé a közbenső rögzítést, ugyanakkor mennyezet alá rögzítve védőtető sem szükséges.

Hőszigetelt falra is létezik hőhídmentes teherbíró kötőelem, mely megfelelő rögzítést biztosít a napellenzőnek a szigetelés megbontása nélkül is!

Hónak, jeges csapadéknak kitett homlokzatokhoz mindenképp védőtetővel ellátható típust, lakó-autókhoz, hajókhoz tokozottat érdemes választani.

Egy karos napellenző részei

Hogy jó döntést tudjon hozni az Ön számára leginkább megfelelő típust tudja kiválasztani, ismerje meg a szerkezetek részeit és azok jelentőségét, mit érdemes megfontolni és miért.

Termékeink széles választékában megtalálhatóak a könyökkaros, csuklókaros, tokozott, kitekerhető, automata és ollókaros napellenző árak, valamint a napellenző tartó konzolok is.

Amiben  mi többet kínálunk másoknál:

– Vázszerkezet: kizárólag belső merevítésű nagy torziós szilárdságú alumínium profilokat használunk, vasból készült zártszelvényt már évek óta nem használunk.

– Könyökkarok: A könyökkaros napellenzők minden típus esetében rendelkeznek hüvelyes kialakítású finom beállítással, így biztosított a kopás mentes kar-szintezés. A könyökök feszítése tartós lánc-áttétellel készül, mi már nem bowdent használunk.

– Felnasznált anyagok: minden tartóelem, vázelem alumíniumból készül, masszív, időtálló, mérnöki munkával terhelésre méretezett. Minden csavar, lánc , kötőelem rozsdamentes acélból készül, nem folynak meg rozsdacsíkok az évek múlásával.

– Vásznak: a 4 legnagyobb európai gyártó vásznait használjuk: Sattler, Dickson, Corti, Saludea, így egyedülállóan széles színválasztékot és kifogástalan minőséget biztosítunk. Mi nem forgalmazunk biztonytalan eredetű kínai vásznakat.

– Rögzítés: a termékek ára tartalmazza a szükséges konzolokat, a hajtókart, nincsenek addicionális költségek. A mennyezeti vagy a gerendavég-rögzítés  felárért elérhető.

– Tanácsadás:  a kiválasztáshoz, a rögzítéshez, a vezérlési módhoz és a bekötéshez-beszabályzáshoz is biztosítunk konzultációt és tervezési támogatást.

Napellenzők és esővédelem

A vásznak jól bírják a kisebb esőket de ha esővédelemre is akarja használni akkor a szerkezet terhelése miatt legalább 30o-os lejtéssel kell tervezni máskülönben felgyűlik a víz, megnyúlik a ponyva és deformálódik, sérül a szerkezet is. Sok esetben a balkon árnyékolók hatékonyabbak erre a célra.

 

Tekintse meg teljes napellenző katalógusunkat!