Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

Gyakran ismételt kérdések

Személyes átvétel: Minden hétköznap 7:00-16:00 – ig a 1165 Budapest, Légcsavar utca 5. szám alatt 

GLS Futárszolgálat: Minden hétköznap 8:00-17:00-ig, amennyiben Ön nem tartózkodna otthon, kérjük adjon meg egy olyan címet ahol a futárunk kézbesíteni tudja a megrendelt terméket. 

Saját fuvareszközzel: Speciális esetben ajánljuk fel ezt a lehetőséget (pl.: garázskapuknál), ennek költsége függ a megrendelt termék tömegétől, műszaki előírásától.A szállítás pontos időpontjáról minden esetben tájékoztatást adunk! 

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár vagy a szállító előtt szíveskedjék megvizsgálni, és amennyiben sérülést észlel, vetessen fel jegyzőkönyvet, valamint ne vegye át a csomagot. Amennyiben személyesen szeretné átvenni a terméket, nem számítunk fel semmi plusz költséget. Kérjük személyes átvételkor érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon időpont egyeztetés végett. Telefon: +36 (1) 402-1141 

Egyedileg gyártott termékeinknél 2 év, motorok és vezérléseknél pedig 5 év garancia jár. 

Minden terméknél külön is feltüntetjük, ezt a további információk fülön találja meg. 

Kérdése van? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 70 308 0787 számon 

Utánvéttel: GLS futárszolgálatunknál a rendelt termék ellenértéket tudja rendezni bankkártyával vagy készpénzzel is egyaránt. 

Bankkártyával:  A Barion rendszeren keresztül tud fizetni:VISA, VISA Electron, Maestro és MasterCard bankkártyával, a szokásos adatok megadásával: bankkártya szám, lejárati dátum, CVC szám.

Átutalással: 

Red-Rel Kft. 
Erste Bank 
11600006-00000001-97639980

Kérjük közleménybe tüntesse fel a megrendelésének számát! 

Természetesen igen, minden fizetési lehetőségnél fog kapni számlát! 

 A termékek egyedi gyártásából adódóan 50% előleget kérünk megrendelés után. A termék átvételekor, vagy a felszerelés alkalmával kell kiegyenlíteni a második 50%-ot. 

Alapesetben egy árajánlat elkészítéséhez már egy ablak konszignáció is megfelelő, azonban előállhatnak olyan helyzetek, amikor fontos lehet figyelembe venni olyan szempontokat, amelyek jelentőséggel bírhatnak a műszaki megvalósítás szempontjából. Ilyen például, ha egy redőnyszerkezet erősen csapadéknak kitett homlokzatra kerül, vagy nagy lesz az épületen a várható szélterhelés, de mindemellett számtalan egyéb olyan apró szempont merülhet fel, amin csak a legtapasztaltabb szakemberek vesznek észre, így elkerülhető mondjuk egy súlyos akadály a felszerelésnél.

Magyarország területén belül mindenhova szállítunk ki, díjszabásunk az egész ország területére egységes.  

Örök dilemma az árnyékolásnál, de feltehetjük úgy is: esztétika a műszaki szempontokkal szemben 😊 Ha a hővédelmet tartjuk szem előtt, a lejobb megoldás az, ha az árnyékoló kívül helyezkedik el. Nyáron azért, mert az a hő, ami nem tudott átjutni az üvegen, nem is esik csapdába, és nem kell klímaberendezéssel kiszivattyúzni a beltérből. Ha ugyanis már bejutott a Nap sugárzó hője, egy belső árnyékoló, még a legjobb hővisszaverésű típusok is, maximum 10-15%-át tudják vissza kijuttatni, míg odakintről akár 98%-a is visszaverhető (egy nagyon kevés minden árnyékolón át fog jutni valamilyen formában, de itt a nagyságrendeken van a hangsúly) Télen pedig egy redőny például légréteget képez az ablak előtt, így javítva annak szigetelő képességét.  

Vegyük figyelembe mire van szükségünk az adott árnyékoló esetében:  

  • Hővédelemre?  
  • Belátásvédelemre?  
  • A fényviszonyok szabályzására?  
  • Milyen célra használjuk a helyiséget?  
  • Van-e dekorációs szerepe az árnyékolónak?  

Az mi kínálatunkban már kivétel nélkül az átlagosnál jóval alacsonyabb zajszintű motorok szerepelnek, de vannak kifejezetten zajmentes motorjaink is. Elavult, régi típusú zajos motorokat nem kínálunk. 

Igen, viszont kérdés csak a redőny típusa, felépítése. A meglévő redőnyök modernizálása, motorosítása csak akkor lehetséges, ha arriterezett alulamellás redőnyökről van szó. A műanyag lamellák csak a legritkább esetben vannak arriterekkel (oldal irányú elcsúszást gátló elemekkel) ellátva, ráadásul a legtöbb esetben sem a tengely, a tokvég, sem a teljes mechanika nem alkalmas a motor fogadására. A motoros meghajtáshoz minden esetben stabil és szakszerűen beépített vázszerkezet szükséges, ami külső tokos redőnykialakítás esetén szinte mindig csak az alumínium tokvég, alumínium tok, és extrudált alumínium lefutók tudnak biztosítani. Mivel a műanyag redőnyök ezerféle összetételben vannak a piacon, ahány gyártó, annyiféle alkatrészből állnak össze, a legkülönfélébb kombinációkban (vaslemez tokvég, vaslemez tok, műanyag lefutó, stb.) ezért az ilyen típusok motorizálást senkinek nem ajánljuk, mert könnyen a szerkezet szétszakadásához, a motor elromlásához, esetleg súlyosabb sérüléses balesethez is vezethet.

Az elektromos kialakítás felépítése és a vezérlési rendszer kialakítása többféle módon is lehetséges, először a szolgáltatásokat, a funkciókat kell eldönteni, hogy milyen képességekkel rendelkező motorok kerüljenek beépítésre. Egy alap szolgáltatást nyújtó mechanikus végállású motorhoz egy 4×0,75mm2 vagy 4x1mm2 keresztmetszetű kábelt kell mindössze kihozni az azt meghajtó falikapcsolóig, ahol a 230V-os hálózati tápellátást kell biztosítani. Egy elektronikus végállású, rádiofrekvenciás vezérlési rendszerrel működtetett motor (távirányított vagy intelligens vezérlési rendszerre kötött) mindössze 3×0,75 vagy 3x1mm2 keresztmetszetű kábelen közvetlenül igényli a 230V tápellátást, kapcsoló ilyen esetben nincs. (egyes speciális típusoknál ilyenkor is lehet fali kapcsoló is). Megint más eset, amikor busz-os felépítésű (KNX, LON, Johnson, Busch-Jager, Vestamatic) épületvezérlési rendszerhez csatlakozunk, olyankor vagy az aktor hajtja meg a motort közvetlenül, vagy közvetlen a tápellátás mint a rádiofrekvenciásnál, de egy 4×0,25-ös árnyékolt busz-kábelt is el kell vezetni.

A redőnyök automatizálása egy összetett folyamat, ahol szükség van villanyszerelőre, illetve a redőnyök szerelésében jártas szakemberre. Azt javasoljuk, hogy mindenképp szakemberrel végeztesse árnyékolóinak automatizálását.  

Akár egyszerre, akár külön-külön is, illetve mindezeket egyszerre is. Bár ez kicsit kaotikusnak tűnik, de tegyük fel van három db redőny a nappaliban, egy kelet felé, kettő déli irányban. Megoldható az, hogy mondjuk egy egycsatornás távirányítóval a szoba összes redőnye egyszerre mozgatható, valamint ezzel párhuzamosan van egy többcsatornás távirányító, amivel minden egyes redőny külön-külön is.  

Ha mondjuk csak a déli oldali kettőt szeretnénk emellett fényvezérléssel is automatizálni, erre is van mód, így egy fényérzékelő külön ezt a kettőt fogja csak vezérelni. Mindez igaz zsaluziára, napellenzőre, rolettára is.  

Nem káros. Az egyirányú rendszerek csak addig bocsátanak ki rádió jelet, míg nyomva tartjuk a távirányítót. A kétirányú rendszerek már folytatnak ezen kívül is ismétlődő jelcserét, de még mindig jóval alacsonyabb frekvencián is kisebb teljesítménnyel, mint egy otthoni WIFI.

A vezetékes rendszerű vezérlésnél a vezetékeken keresztül csatlakozik a motorhoz, amivel továbbítja a parancsot. Ennél a megoldásnál általában a vezérlőt közel helyezik el a motorhoz, pl.: redőnyöknél az ablak mellé. (Ez utóbbi ritkán van így)  

A rádió rendszerű vezérlésnéla rádióhullámok továbbítják a parancsot. Ennél a megoldásnál nincs elektromos kábelezés, a vezérlő 20 méteres hatótávolságon belül is működik, akár falon keresztül is. Felszerelése egyszerűbb, és gyorsabb, mivel nem kell hozzá a falat megbontani.  

Nem, a redőnyök felépítésükből adódóan nem szigeteltek, ugyanakkor jelentősen hozzá tudnak járulni az ablak szigetelőképességének javításához azzal, hogy légréteget képeznek előtte és ezzel ki/befelé fékezik a hő átjutását.

A lamellák (minden gyártó esetében) hőhidasak, a bennük lévő hab elsősorban merevítési célt szolgál, 7-9mm-es vastagságával a legjobb Lambda-értékű hab sem képes számottevő mértékben szigetelni. A lamellák megvezetése a lefutókban kefével történik, ami szintén nem légtömör ezért a redőnyök (és redőnykapuk is) az európai normák és Magyar szabályok értelmében nem minősülhetnek hőszigetelő szerkezetnek.

Két okból. Egyik a termék élettartama: az aluredőny a műanyag betétes vastokost típusokhoz képest 5-10-szeres élettartammal rendelkezik! A másik tényező pedig az energiamegtakarítás, melyben van különbség a két megoldás között, különösen ha az aluredőny vezérlési rendszerrel van működtetve így a teljes rendszer megtérülése egy családi ház esetében akár 4-6 évre is csökkenhet a jelenlegi energiaárak mellett. Nem hagyhatjuk említés nélkül a működtetési komfortot sem, ebben is hatalmas az előny az aluredőny számára. Ha pedigaz érték növelési tényeőt vesszük alapul, az sem elhanyagolható hogy mennyit tesz hozzá egy ingatlan értékéhez egy automatizált vezérléssel felszerelt árnyékolórendszer.

Miért a TaHoma?  

Akkor ajánljuk, ha több berendezését szeretné egyszerre irányítani, vagy bővíteni a már meglévő berendezéseit, valamintAmazon Alexa, Apple Home-kit, Philips Hue, és jó néhány IFTTT rendszerű vezérléssel. 

Miért a Connexoon?  

Akkor ajánljuk, ha főleg redőnyök, külső reluxákat (bejutást segítő berendezés) szeretne motorizálni. 

Vannak olyan motorok, melyek akkumulátorokkal bővíthetőek, így áramkimaradás esetén is biztosítható a működés bizonyos ciklusszámig. Ha az adott nyomatéktartományban nincs ilyen típus, akkor még van lehetőség kézi vésznyitós rendszer kialakítására is, de ilyen igény esetén mindenképp figyelembe kell venni a helyszíni adottságokat, kérje szakembereink segítségét. 

Vannak dolgok amiket mások is kérdeztek már és mi válaszoltunk. Ha viszont új kérdése van, tegye fel bátran – bármikor rendelkezésére állunk!

gyakran ismételt kérdések
Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben