fbpx
Kosár

Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

aluminium redőny

5 indok, ami miatt biztosan alumínium redőnyt fogsz választani

Magyarországon a legelterjedtebb a műanyagból készült redőny, kedvező árának köszönhetően. Csakhogy redőny vásárlásakor nem jó döntés, ha az ár az első számú szempont! Öt olyan indokot viszont tudunk hozni, amit elolvasva nem lesz többet kérdés: alumínium redőnyt érdemes venni. 🙂


Az olcsóbb műanyag redőnyök nem alkalmasak hosszú távú használatra, de még a jobb minőségűek sem tudják biztosítani az alumínium redőny nyújtotta előnyöket. A cikkben összegyűjtöttük, hogy miért érdemes inkább alumínium redőnyt választani!

1. Hosszabb élettartam

Kevesen tudják, hogy az olcsóbb műanyag redőnyök élettartama 1-3 év. A műanyag lamellák ugyanis villámgyorsan kifakulnak a napsugárzás hatására, anyaguk merevvé válik. Egy fokkal jobb megoldás a drágább, de UV-stabilizált műanyag redőny, csakhogy pár év alatt az UV-stabilizáló anyag kiég a műanyagból. Ilyen redőny esetén körülbelül 4-6 éves élettartammal lehet számolni.

Ha hosszú távra tervezünk, mindenképpen jobb választás az alumínium redőny, amely 15-20 évet is kibír, sőt minimális karbantartással akár 20-30 év is lehet az élettartama! Egy jó minőségű műanyag redőnyhöz képest már nem sokkal magasabb az ára, hosszú távon viszont bőven megtérül, sőt sokkal gazdaságosabb megoldás. Nem kell félni a kifakulástól sem: a jó minőségű alumínium redőnyök színtartóak, még sötétebb árnyalat esetén is évtizedekig tartják a színüket.

2. Megvéd a betolakodóktól

Míg a műanyag redőnyöket egy betörés során fel lehet tolni, az alumínium redőny esetén ez nem fordulhat elő. Ugyanis feltolásgátló védelemmel vannak ellátva, így lehetetlen az erőszakos felnyitás zaj és feltűnés nélkül.

3. Kiváló hőszigetelő

A redőny és a nyílászáró között kialakuló légrésnek köszönhetően minden redőny rendelkezik valamekkora hőszigetelő tulajdonsággal. Alumínium redőny esetén azonban ez az érték azonban jóval magasabb. Míg a műanyag redőny a napsugárzás infravörös hullámainak egy jelentős részét átengedi, az alumínium redőny visszaveri ezeket, és így a belső tér sokkal kevésbé melegszik fel. Télen pedig a sokkal precízebb záródás miatt az alumínium redőnypalást masszív összefüggő hőszigetelő réteget biztosít. Könnyen belátható, hogy mindkét eset jelentős energia- és anyagi megtakarítást eredményez.

4. Sokkal jobb hangszigetelést biztosít

Akinek fontos a zajvédelem, annak nem érdemes műanyag redőny vásárlásán gondolkodni. A műanyag ugyanis szinte teljesen átengedi a hanghullámokat, és mivel a lécek üregesek, ezért itt sincs semmi, ami szigetelne. Ezzel szemben egy jobb minőségű alumínium redőny lécei, illetve a bennük található speciális töltőanyag a hanghullámok jelentős részét visszaverik, a maradékot pedig eltompítják. Így az aluminium redőny leengedésével jelentős hangszigetelő hatás érhető el, ami a zajra érzékenyek esetében hatalmas előrelépés lehet a jobb alvás felé.

5. Könnyebben integrálható az okosotthon rendszerekbe

Míg pár évvel ezelőtt még sci-fi filmekbe illő gondolat volt, manapság rohamosan hódítanak az intelligens otthonvezérlő rendszerek. Nem csoda, hiszen az IO kommunikációs technológiának már nincs többé szükség központi vezérlés kialakítására, és bonyolult vezetékrendszer kiépítésére. A Somfy okos otthon vezérlő rendszere a kényelmi funkciókon kívül számos, a házunk biztonságát fokozó szolgáltatást is nyújt, de a különböző szenzorok segítségével jelentős mennyiségű energiát is spórolhatunk a segítségével.

Műanyag redőnyöknél viszont nehézkes vagy nem megoldható az integráció, míg az alumínium redőnyöknél ez sem okoz problémát. És ha most nem is szeretnénk feltétlenül okos otthon rendszert, pár éves távlatban könnyen lehet, hogy megváltozik a véleményünk, szóval ezt a szempontot sem árt figyelembe venni.

Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy alumínium redőny és alumínium redőny között is nagy különbségek lehetnek. Mind a felhasznált anyagok, mind az összeszerelés jelentős befolyással bír a fent említett tulajdonságokra. Érdemes ezért európai partnerekkel dolgozó, nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező forgalmazót választani. Mi az Árnyékbolt.hu-t ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben