Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

raffstore

Raffstore – nehéz választás?

A megfelelő raffstore kiválasztásához fontos mindenek előtt elképzelni, megrajzol(tat)ni az épület összképét. Mivel a raffstore eléggé hangsúlyos kinézetű árnyékoló, mind lamellatípusban, szerkezeti kivitelben és színben is harmonizálnia kell az épület egészével.

 

raffstore vasarlas arnyekolo arnyekbolt.hu

Lamellák

Az ívelt C-lamellák szolídabb megjelenése sokoldalúbbá teszi az alkalmazhatóságát, míg a Z-lamellák szögletessége inkább a modernebb megjelenésű vagy ipari(bb) kivitelű épületeken mutatnak jól. Ha a szerkezet kialakításában szempont a teljes sötétíthetőség, akkor mindenképp a Z-lamella a javasolt, mivel gumírozott peremű lamellái 99%-os fényzárást tesznek lehetővé.

 

Szerkezet

Ha keskeny az ablaknyílás, akkor kevésbé néz ki jól, hogy tovább szűkíti a szélességet a megvezető lefutó, ilyenkor a feszítősodronyos megoldást javasoljuk, amely csak C-lamellás kivitelben érhető el.

 

Tokozás

Az ablaknyílásokba szerelés esetén a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a lemeztok. Az sem baj, ha az árnyékoló egy kicsit kilóg az ablaknyílásból, mert felülről és oldalról is burkolható.

Üvegfalak esetén viszont a legjobb választás az extrudált tokszerkezet ami önhordó is. Ilyenkor függőlegesen vagy vízszintesen sorolva a teljes üvegfal felszerelhető egy egységes kinézetű árnyékolórendszerrel, ráadásul a C-lamellák harmonizálnak a legjobban ezzel a tok-kialakítással.

 

Meghajtás

Kézi hajtókaros (kurblis) működtetéssel a legegyszerűbb megvásárolni, de egy olyan árnyékolót, amit fényerősség szabályozására találtak ki értelmetlen kézzel működtetni. A motoros megoldás és a kézi között árban minimális a különbség, szerelni pedig ezerszer könnyebb egy motoros raffstore-t mint egy hajtókarosat, aminek át kell fúrni az ablakot vagy a falat, méghozzá nagy pontossággal, tágas furattal, ráadásul hőhidat képez a kültér felé.

Motoros kivitel esetén adja magát a vezérlés lehetősége, amit nem szükségszerű azonnal a szereléskor kiépíteni, később is bővíthető. Egy fali kacsolóval szerelt raffstore ellátható a kapcsoló mögé épített vevőegységgel, így rögtön távirányítható, ha pedig távirányítható, akkor lehetsésges az időprogramhoz vagy fényérzékelőhöz történő kapcsolása – természetesen vezeték nélkül.

 

Világítási és egyéb vezérlőkkel kombinálva könnyedén alkothatunk olyan vezérlési forgatókönyveket, hogy mikor szabályozza fény érzékelő, mikor zárjon időpontra, mikor nyisson vagy kacsoljon lámpát, szellőztetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben