Shopping Cart

Hívjon minket: +36 20 261 2929

Ingyenes szállítás 100 000 Ft fölött

raffstore

Raffstore – nehéz választás?

A megfelelő raffstore kiválasztásához fontos mindenek előtt elképzelni, megrajzol(tat)ni az épület összképét. Mivel a raffstore eléggé hangsúlyos kinézetű árnyékoló, mind lamellatípusban, szerkezeti kivitelben és színben is harmonizálnia kell az épület egészével.

 

Lamellák

Az ívelt C-lamellák szolídabb megjelenése sokoldalúbbá teszi az alkalmazhatóságát, míg a Z-lamellák szögletessége inkább a modernebb megjelenésű vagy ipari(bb) kivitelű épületeken mutatnak jól. Ha a szerkezet kialakításában szempont a teljes sötétíthetőség, akkor mindenképp a Z-lamella a javasolt, mivel gumírozott peremű lamellái 99%-os fényzárást tesznek lehetővé.

 

Szerkezet

Ha keskeny az ablaknyílás, akkor kevésbé néz ki jól, hogy tovább szűkíti a szélességet a megvezető lefutó, ilyenkor a feszítősodronyos megoldást javasoljuk, amely csak C-lamellás kivitelben érhető el.

 

Tokozás

Az ablaknyílásokba szerelés esetén a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a lemeztok. Az sem baj, ha az árnyékoló egy kicsit kilóg az ablaknyílásból, mert felülről és oldalról is burkolható.

Üvegfalak esetén viszont a legjobb választás az extrudált tokszerkezet ami önhordó is. Ilyenkor függőlegesen vagy vízszintesen sorolva a teljes üvegfal felszerelhető egy egységes kinézetű árnyékolórendszerrel, ráadásul a C-lamellák harmonizálnak a legjobban ezzel a tok-kialakítással.

 

Meghajtás

Kézi hajtókaros (kurblis) működtetéssel a legegyszerűbb megvásárolni, de egy olyan árnyékolót, amit fényerősség szabályozására találtak ki értelmetlen kézzel működtetni. A motoros megoldás és a kézi között árban minimális a különbség, szerelni pedig ezerszer könnyebb egy motoros raffstore-t mint egy hajtókarosat, aminek át kell fúrni az ablakot vagy a falat, méghozzá nagy pontossággal, tágas furattal, ráadásul hőhidat képez a kültér felé.

Motoros kivitel esetén adja magát a vezérlés lehetősége, amit nem szükségszerű azonnal a szereléskor kiépíteni, később is bővíthető. Egy fali kacsolóval szerelt raffstore ellátható a kapcsoló mögé épített vevőegységgel, így rögtön távirányítható, ha pedig távirányítható, akkor lehetsésges az időprogramhoz vagy fényérzékelőhöz történő kapcsolása – természetesen vezeték nélkül.

 

Világítási és egyéb vezérlőkkel kombinálva könnyedén alkothatunk olyan vezérlési forgatókönyveket, hogy mikor szabályozza fény érzékelő, mikor zárjon időpontra, mikor nyisson vagy kacsoljon lámpát, szellőztetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes kiszállítás

100 000 Ft fölött

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben

-15%

ROLETTA, SÁVROLÓ
TERMÉKEKRE

NOVEMBER 26. - DECEMBER 13. KÖZÖTT WEBSHOPUNKON.