Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

Szúnyogháló

Milyen szúnyoghálót válasszak?

A tavasz beköszöntével megjelennek azok a hívatlan kis állatkák is melyek rendkívül sok kellemetlenséget tudnak okozni. A legkörnyezetkímélőbb megoldás minden esetben az, amikor egyszerűen mechanikai módon próbáljuk kizárni őket mindenféle vegyszer nélkül. Egy tartós, erős üvegszálas anyagú szúnyogháló pedig akár évtizedekig képes eredményesen ellátni funkcióját esztétikai állapotromlás nélkül, mindössze megfelelő típust kell hozzá kiválasztani. Hogyan? Nézzük meg melyik megoldásnak mik az előnyei és hátrányai és azt, ami az adott ablakra vagy ajtóra a legkevesebb kompromisszummal járó megoldást kínálja, mert valahol mindegyik megoldás hordoz némi kompromisszumot, hiszen plusz egy szerkezet, plusz egy teendő, a leghalványabb szürke háló is valamelyest meglátszik egy üvegfelület előtt, de természetesen már nem kell a régi fajta szakadó, törő, zöld és sárga borzadályokra gondolni.

Szúnyogháló

Fix szúnyogháló ablakra

A fix kivitelű hálók talán a legrégibb keletű megoldások, viszont korszerű kivitelben nemcsak hatékonyak, de esztétikusak is lehetnek! A korszerű könnyeden vékony, mégis rendkívül erős alumínium szerkezetük szinte bármely színre festhető a RAL színskála színeiben, illetve készülhet valósághű aranytölgy és dió faerezettel is. Legnagyobb előnyük, hogy mivel teljesen lezárják az ablaknyílást (néhány típus ráadásul kefe tömítéssel az egyenetlen felületeken is hézagmentesen felfekszik), ezért sem a szálló, sem a mászó rovarok nem jutnak át rajta. Többféle kivitelben és többféle rögzítési móddal is felrakhatóak, ezért minden helyzethez megtalálható az ideális megoldás. Gyerekszobák rovarvédelmére ez a legtökéletesebb megoldás, mivel egyszerű, olcsó, és teljes körű védelmet biztosít.

– peremes fix hálók – ezeket azokra az ablakokra lehet felrakni, ahol az ablakszárny a tokhoz képest beljebb helyezkedik el. A kialakult perem lehetővé teszi, hogy a hálószerkezet egy perem segítségével befeküdjön az ablaknyílásba, és csavarozás nélkül, ráfordítható fülekkel is rögzíthetővé válik belülről, a szoba felől. Amellett, hogy ez szerszám nélküli szerelési mód, ami nem ront sem az ablak esztétikáján, sem a szerkezetén, ráadásul ősszel könnyedén leszedhető és letárolható majd a tavaszi használatra.

– perem nélküli fix hálók – Elsősorban síkba záró szárnyú (az ablak tok és a szárny egy síkot alkot zárt állapotban) vagy ívelt dekor-szárnyas ablakokra ajánljuk, ahol nem fér el a peremes fix, vagy nagyon nagy a felület. Az ilyen szerkezetek rögzítő stiftekkel, csavarozással, vagy ráfordító fülekkel is szerelhetőek, de ezek közül a rögzítő stiftes megoldás szerelhető belülről, a csavarozás és a ráfordító fülek csak kívülről szerelhetőek. A nagyobb felületű hálók kicsit be tudnak hullámosodni a saját súlyuk és a huzat hatására. A perem nélküli kivitelek között egyes típusok keresztmerevítőkkel erősíthetőek, így egészen nagy méretű ablakokra felszerelhetőek.

 

Rolós szúnyogháló ablakra

Kétség kívül a legelőnyösebb tulajdonsága, hogy nem kell le vagy felszerelni szezonban, hanem egyetlen mozdulattal felhúzható és máris eltűnik az útból, ha virágot kell öntözni a párkányon, vagy csak épp valamiért útban van. Csavarozással rögzíthető, elérhető reteszes vagy akasztós kivitelben is. Az előbbi esetén a záróléc (ami a hálót húzza) két végén található 1-1 retesz, ezek oldalra húzásával a lehet oldani az alsó pozícióból, a háló pedig feltekeredik egy rúgó feszítésű tengelyre, az utóbbi esetben pedig teljes záróléc az ablak alján elhelyezett vízszintes lécbe akad bele. A reteszes megoldás akkor a legelőnyösebb, ha az ablak alsó profiljához nem lehet pontosan hozzá illeszteni az akasztóprofilt, mert ennél a megoldásnál kefével lehet tömíteni a hézagot. A hálóakasztós kivitel minden más esetben előnyösebb és könnyen kezelhető. Hátránya, hogy mivel fenn a tokban a feltekert hálón körbe tudnak mászni a mászó rovarok ezért nem biztosít olyan tökéletes védelmet, mint a fix keretes hálók.

 

Redőny szúnyoghálóval

Előnyei és hátrányai és kivitelei megegyeznek a saját tokkal rendelkező rolós szúnyoghálókéval.

 

Pliszé szúnyogháló

Mind önálló kivitelben, mind redőny mögé integrálva lehet pliszé hálóval is védeni ablakainkat. Legnagyobb előnye, hogy nagyobb felületek védelmére is alkalmas, sőt egyes típusai sorolt kivitelben nagyobb méretekben is kivitelezhetőek.

 

Nyíló szúnyoghálós ajtó

Ajtók védelmére ideális megoldás, mert nyitása ugyanolyan természetes mozdulat, mint az ajtóké, zárását a zsanérba épített rúgó segíti, valamint mágnes.

 

Toló szúnyogháló ajtó

A nagyméretű toló kivitelű ajtók és üvegfalak ideális rovarvédelme lehetséges ugyanolyan oldalirányba mozgatott toló szúnyoghálóajtókkal is. Mivel a nyitás mozdulata azonos a nyílászáróéval és helyet sem vesz el a térből, ezért toló szerkezetekhez szinte minden esetben ezt javasoljuk, sőt kiválóan működik nyíló vagy két szárnyas középen felnyíló ajtókkal is. Készülhet dupla kivitelben is, így három-tagú szerkezetekhez helytakarékosan alkalmazható.

 

Pliszé szúnyogháló ajtóra

Akárcsak ablakok esetén a pliszé kiválóan alkalmas nagy felületek lefedésére, mivel harmónika kialakítása nagyobb merevséget ad a hálónak. Egyes típusai alsó sín nélkül kerülnek kialakításra, így különösen alkalmas olyan helyekre, ahol eleve padló síkba süllyesztett.

Kapcsolódó termékek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben