..:: Információk

Tudta-e..?
hogy a motorok készenléti fogyasztása évenként akár 60 000 Ft-ot is felemészhet egy elavult régi típus esetén?
Sok ismeretlen - gyakran kínai eredetű - motor kerül be az országba, és bár vadonat új termékek, sokszor rendkvül elavult konstrukciók. A mai korszerű motorok standby üzemmódban minimális energiát vesznek fel, amit tized Wattokban vagy még kisebb léptékben mérhető, míg a régi konstrukciók 6-10W-ot is felhasználanak gyakran, ami egy családi ház esetén éves szinten több 10.000 Ft költséget is jeletnthet...

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 

A A A

hogy egy minőségi redőny akár 30%-al is javíthatja az ablak hőszigetelő képességét?

Bár hőszigetelt redőny nem létezik a piacon - még ha sok cég azt is állítja - mégis egy minőségi kivitelű redőny jelentős mértékben képes hozzájárulni az ablak hőszigetelő képességéhez!

 

A redőnyök alapvetően nem hőszigetelő eszközök. A föléépített rendszerű típusoknál is csak a tok mint határoló szerkezet szigetelt - igaz ez előírás is.  A redőnypalást, legyen az habbal töltött vagy extrudált alumíniumból önmagában nem hőszigetelő, hiszen az alumínium kiváló hővezető és a palást két oldala között nincsen hőhídmegszakítás, tehát körbevezeti az anyag a hőt. Másrészt a palást megvezetése sem légtömör, hiszen akár kefe akár gumi van a lefutóban, nem légzáró a tömítése, így a redőnyöknek sosincs úgynevezett U-értékük (koábban K-értékük, W/m2K) nem értékelhető a szigetelőképességük.

 

Ellenben ha egy szakszerűen felszerelt redőny légréteget képezve az ablak síkja előtt megakadályozza, hogy szél a hőt lefújja a nyílászáró felszínéről (hűtő hatás) akkor azzal csökkentve a hőveszteséget javítjuk az ablak vagy ajtó szigetelőképességét.