fbpx
Kosár

Hívjon minket: +36 70 308 0787

Ingyenes szállítás 150 000 Ft fölött*

alumínium redőny

A minőségi alumínium redőny ismérvei

Gyakran előfordul, hogy egyes cégek ablakcsere alkalmával ingyen kínálnak redőnyöket a beépítés mellé – sokan sajnos el is hiszik, hogy bármi is ingyen van…

külső tokos redőny

Piacon a legolcsóbbak az úgynevezett „hagyományos műanyagredőnyök” melyek műanyag lécpalásttal, lefutósínekkel, vaslemez tokkal és tokvéggel készülnek. Ezek élettartama 1-3 év függően a felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségétől. A következő lépcsőfokon azok a műanyagredőnyök foglalnak helyet, melynek lécei és lefutói már UV-stabilizizált műanyagból készülnek, tokvégei alumíniumból, a redőnyszekrény pedig horganyzott és porszórt Lindab lemezből. Ezek élettartama jó esetben az 4-6 évet is elérheti.

Az alumínium redőnyök már egy jóval magasabb nívót képviselnek, komolyabb javítás nélkül is kibírnak akár 15-20 évet is. A kopó alkatrészek (gurtnik, csapágyak) cseréjével az élettartam akár 20-30 évre is kitolható, ráadásul ezek a cserék igen olcsó tételek, és mivel szabványosak az alkatrészeik, ezért utánpótlásuk évekkel később is biztosított.

Természetesen aluredőny és aluredőny között is különbség van!A különböző gyártók aluredőnyei ránézésre egy laikus számára hasonlóak, mégis jelentős különbségek vannak közöttük, ami a felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségéből adódik. Kipróbálás után könnyű különbséget tenni, mert egy korszerű aluredőny:

  • könnyedén és csendesen működik – akár kézi akár motoros meghajtású
  • látszó felületetei esztétikusak, rejtett felfogatási pontokkal, rejtett ütközőkkel.
  • erős alumínium lefutói és tokvégei stabilan tartják a szerkezetet, horganyzott acéltengelye nem rozsdásodik
  • integrált szúnyoghálóval is felszerelhető, ami diszkréten de megbízhatóan véd a rovaroktól

 

Kapcsolódó termékek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes kiszállítás

150 000 Ft fölött*

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben