..:: Információk

Tudta-e..?
hogy egy jó redőny nemcsak árnyékol, de a zajtól is véd?
A jó minőségű alumínium redőnyök jelentősen képesek tompítani a kívülről az ablakon vagy teraszajtókon beszűrődő zajokat. Robosztus felépítésük, gumírozott illetve kefézett lefutóik tompítják a léghangok terjedését, így az ablaküveg is már eleve kevesebb zajt továbbít a kültér felől.

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 
 

A A A

hogy egy irodaépület esetén a hűtési költség meghalathatja az éves fűtési költség összegét is?

A mai korszerű irodaépületek nagy üvegfelületei kellemesebbé teszik a teret és a megjelenést, azomban úgy ejtik csapdába a napsugarakat mint az üvegházak. A hűtés mindig 3-5-ször több energiát igényel, mint a fűtés, így a légkondícionálók jelentősen megnövelhetik a számlákat és nemcsak az energiaköltség hanem az üzemóra-arányos karbantartási díjakban is.

 

Egy esztétikus üvegfalra tervezett screen vagy raffstore viszont hatékonyan képes a sugárzó hő akár 98%-át is még az üvegen kívül megfékezni. A tapasztalatok szerint egy jól árnyékolt irodaház légkondícionálóknak az árnyékolás nélküli állapothoz képest alig 20%-nyi teljesítménnyel kell üzemelniük ami 80% energiamegtakarítást és jelentős szervíz költség-csökkenést is jelent.