..:: Információk

Tudta-e..?
hogy Magyarországon egy beépített szerkezetre 5 év garanciát kötelező adni?
A hazánkban hatályos ÉMI irányelvek értelmében minden olyan árnyékolóra, mely az épület integrált részévé válik (tehát vakolat vagy burkolat bontás nélkül nem eltávolítható) 5 év garancia az előírás. A nem integrált szerkezetekre hivatalosan 1 év a kötelező garancia - mi ezekre is legalább 2 évet vállalunk!

bővebben

..:: Szeretne hírlevelet kapni?

..:: Honnan talált oldalunkra?
..::Partnereink
Becker csőmotorok és vezérlések
Roger Technology
Selt Sunprotection
Somfy
 SoulHome

A A A

Épületvezérlés

 

Több mint automatizálás - ésszerűség

 

Az utóbbi időben ez vált az elektromos szerelvény- és motor-gyártóknál a legkiemeltebb területté. Bár vannak hozzá nem értők akik szerint felesleges vagy bonyolult, de energiamegtakarításuk és biztonsági potenciálijuk a korszerű házaknak elengedhetetlen kellékévé tette ezt a termékkört.

 

Fontos azonban különbséget tennünk árnyékoló távirányításárnyékoló-vezérlés és épület-vezérlés között.

 

A távirányítás legegyszerűbb eset, amikor gyakorlatilag csak az árnyékolók mozgatásáról van szó rádiós rendszerekkel. Lehet persze kombinálni rádiós fény, szél, csapadék szenzorokkal, idő-vezérlő eszközökkel így bizonyos funciókban már megközelítheti a vezérlő rendszerek szintjét is (Becker Centronic, Somfy RTS). Fontos azomban tudni, hogy a távirányítások között is óriási különbségek vannak! Míg a korszerű IO vagy B-Tronic rendszerek titkosított és kétkulcsos kommunikációt folytatnak, addig az olcsó távolkeleti távirányítók jeleit könnyedén le tudják másolni a betörők.

 

Az árnyékoló-vezérlés képes rá, hogy időjárás föggvényében, nap járást követve, előre beállított időpontokban, pillanatnyi felhasználói igény szerint, vagy riasztó/tűzjelző rendszer jelzésére lépjen működésbe, és gyakran távmenedzsment funkciókkal is ellátható (Somfy Animeo, Vestamatic System) így akár az interneten, akár mobiltelefonról lehetséges a ház teljes bezárása, vagy jelenlétszimuláció a betörések elkerülése érdekében.

 

Lehetővé teszi, hogy beavatkozás nélkül a nap folyamán a fényviszonyokat az ideális keretek között tartsuk, kinntartva a hőt áramot spóroljunk a klímaberendezés működésén. Családiháznál például estére a redőnyök automatikusan bezárathatók, hogy télen légréteget képezve az ablak előtt további hőt és ezzel energiát takarítsunk meg.

 

Ha pedig megszólal a riasztó az egész épületet azonnal lezárható, tűzjelzésnél pedig minden nyílászárót szabaddá tenni, csökkentve ezzel a kockázatokat. Szélvihar esetén egyetlen szenzor információi jutank el az összes szükséges árnyékolóhoz, így behúzzák a vászon árnyékolókat, mint a karos napellenző, a screen, és leeresztik a redőnyöket védve az üvegeket.

 

Az épület-vezérlés már egy magasabb szintű szabályzási és vezérlési rendszer, melynek csak egyik eleme az árnyékoló vezérlés, kiterjed a:

 • fűtés és klíma-rendszerre
 • szellőztetésre
 • elektromos hálózatra
 • világításra
 • öntöző rendszerekre
 • riasztó és tűzjelző berendezésekre
 • multimédiás eszközökre és szolgáltatásokra
 • kapunyitó és belső kommunikációs rendszerekre
 • uszodagépészetre, használati melegvíz előállításra

...és még rengeteg más szolgáltatásra is.

 

A legfontosabb érv az épületvezérlés mellett mégis az hogy megbízható és teljes mértékben testreszabható redszert kapunk, ami rugalmasan bővíthető és tovább fejleszthető. Az pedig tertmészetes, hogy a különböző alrendszerek egymással szinergikusan együttműködve további energiát takarítanak meg, valamint rengeteg párhuzamosan kiépítendő érzékelő és fölösleges kábelezés spórolható meg magasabb üzembiztonságot nyújtva.

 

Vezérlési rendszerek típusai:

 • B-Tronic Central Control

  Becker B-Tronic

  A Becker fejlett kétirányú kommunikációval rendelkező rendszere amellett, hogy átfogó vezérlési rendszerként működik, kompatibilis a korábbi Centronic rendszerekkel is.
 • Animeo rendszer - Irodaházon

  Somfy Animeo

  Az Animeo egy vezetékes felépítésű árnyékolórendszer IB+ buszra épített alapokon, többféle konfigurációban és felépítésben elsősorban árnyékolórendszerek működtetésére, mely bizonyítottan megállja a helyét nagyobb irodaépületek esetén is, bár háztartási alkalmazása is lehetséges.
 • A lakótér árnyékolói egységes vezérlésben...

  Somfy IO

  A Somfy IO rendszer egy olyan korszerű kommunikációs rendszerre épül, mely egyedülállóan átfogó eszközrendszert biztosít elsősorban családiházak, nyaralók, lakások és társasházak integrált vezérlési rendszerének gyors, egyszerű és vezetéknélküli kiépítéséhez.
 • Esztétikus kezelőfelületek

  KNX vezérlés

  Az intelligens épületvezérlés csúcsát jelenleg is a KNX rendszer jelenti. Széles termékpalettájával és rengeteg funkciójával gyakorlatilag bármely igényt képes kompromisszumok nélkül lefedni a családi házaktól a szállodákon át a nagyméretű irodaházakig vagy akár gyártóüzemekig.