Shopping Cart

Hívjon minket: +36 20 261 2929

Ingyenes szállítás 100 000 Ft fölött

Okosotthon

Okosotthon

Okosotthon
Szűrés ár alapján
Szűrők mutatása

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Több mint automatizálás – ésszerűség

 

Az utóbbi időben ez vált az elektromos szerelvény- és motor-gyártóknál a legkiemeltebb területté. Bár vannak hozzá nem értők akik szerint felesleges vagy bonyolult, de energiamegtakarításuk és biztonsági potenciálijuk a korszerű házaknak elengedhetetlen kellékévé tette ezt a termékkört.

Fontos azonban különbséget tennünk árnyékoló távirányítás,  árnyékoló-vezérlés és épület-vezérlés között.

 

A távirányítás legegyszerűbb eset, amikor gyakorlatilag csak az árnyékolók mozgatásáról van szó rádiós rendszerekkel. Lehet persze kombinálni rádiós fény, szél, csapadék szenzorokkal, idő-vezérlő eszközökkel így bizonyos funkciókban már megközelítheti a vezérlő rendszerek szintjét is (Becker Centronic, Somfy RTS). Fontos azonban tudni, hogy a távirányítások között is óriási különbségek vannak! Míg a korszerű IO vagy B-Tronic rendszerek titkosított és kétkulcsos kommunikációt folytatnak, addig az olcsó távol keleti távirányítók jeleit könnyedén le tudják másolni a betörők.

 

Az árnyékoló-vezérlés képes rá, hogy időjárás függvényében, nap járást követve, előre beállított időpontokban, pillanatnyi felhasználói igény szerint, vagy riasztó/tűzjelző rendszer jelzésére lépjen működésbe, és gyakran távmenedzsment funkciókkal is ellátható (Somfy Animeo, Vestamatic System) így akár az interneten, akár mobiltelefonról lehetséges a ház teljes bezárása, vagy jelenlétszimuláció a betörések elkerülése érdekében.

 

Lehetővé teszi, hogy beavatkozás nélkül a nap folyamán a fényviszonyokat az ideális keretek között tartsuk, kinn tartva a hőt áramot spóroljunk a klímaberendezés működésén. Családi háznál például estére a redőnyök automatikusan bezárathatók, hogy télen légréteget képezve az ablak előtt további hőt és ezzel energiát takarítsunk meg.

 

Ha pedig megszólal a riasztó az egész épületet azonnal lezárható, tűzjelzésnél pedig minden nyílászárót szabaddá tenni, csökkentve ezzel a kockázatokat. Szélvihar esetén egyetlen szenzor információi juttat el az összes szükséges árnyékolóhoz, így behúzzák a vászon árnyékolókat, mint a karos napellenző, a screen, és leeresztik a redőnyöket védve az üvegeket.

 

Az épület-vezérlés már egy magasabb szintű szabályzási és vezérlési rendszer, melynek csak egyik eleme az árnyékoló vezérlés, kiterjed a:

  • fűtés és klíma-rendszerre
  • szellőztetésre
  • elektromos hálózatra
  • világításra
  • öntöző rendszerekre
  • riasztó és tűzjelző berendezésekre
  • multimédiás eszközökre és szolgáltatásokra
  • kapunyitó és belső kommunikációs rendszerekre
  • uszodagépészetre, használati melegvíz előállításra

…és még rengeteg más szolgáltatásra is.

 

A legfontosabb érv az épületvezérlés mellett mégis az hogy megbízható és teljes mértékben testreszabható rendszert kapunk, ami rugalmasan bővíthető és tovább fejleszthető. Az pedig természetes, hogy a különböző alrendszerek egymással szinergikusan együttműködve további energiát takarítanak meg, valamint rengeteg párhuzamosan kiépítendő érzékelő és fölösleges kábelezés spórolható meg magasabb üzembiztonságot nyújtva.

Ingyenes kiszállítás

100 000 Ft fölött

Előzetes felmérés

Igény esetén

Garancia

Szakszerű beszerelés esetén

100% Biztonságos fizetés

Online vagy készpénzben

Szűrés ár alapján

-15%

ROLETTA, SÁVROLÓ
TERMÉKEKRE

NOVEMBER 26. - DECEMBER 13. KÖZÖTT WEBSHOPUNKON.